StoryEditorOCM
ObalaDRŽAVNA SRAMOTA

Ključna cesta za smanjivanje gužvi na izlazu iz Splita trebala je biti gotova prije mjesec dana, novi rok - nepoznat!?

Piše Mia Sesartić
5. srpnja 2024. - 12:56

Svaki dan se iščekuje otvaranje spoja Jadranske magistrale i Matoševe ulice, kod trgovačkog centra "Salona Mall", kako bi taj dodatni kolnik "odnio" barem dio vozila i tako rasteretio veliki pritisak na izlazu iz Splita i ulazu u Solin, odnosno daljnji protok prema Kaštelima ili Klisu.

Kolone se, posebno u dnevnim špicama, stvaraju već u Ulici Domovinskog rata ispood Pujanki, a uoči blagdana, vikenda ili ne daj Bože zbog prometne nesreće, još su i duže.

image

Prometne gužve na izlazu iz Splita prema Solinu

Vojko Bašić/Cropix

Budući da su iz "Hrvatskih cesta" (HC), investitora projekta vrijednog oko 2,2 milijuna eura, u zadnjem odgovoru na naša pitanja najavljivali kako će se izgradnja "rampe" završiti u zadnjem tjednu lipnja, nakon čega slijedi tehnički pregled, a potom i ishođenje uporabne dozvole, upitali smo koji su novi rokovi. Očito je, naime, da je prethodno najavljeni datum od strane državne tvrtke - probijen.

image

Gradilište nove rampe kod ‘Salona Malla‘

 

Božidar VukičevićCropix

Naime, izgradnja je trebala biti gotova do 7. lipnja, što je bio prvi rok, a prema najnovijim informacijama koje smo dobili od Tamare Đurijanček iz HC-ova Ureda za odnose s javnošću, radovi bi trebali završiti danas.

image

Iz rotora će biti moguće ići prema Solinu i Kaštelima, no ne i prema Mravincima

Božidar VukičevićCropix

- Radovi će biti završeni s petkom te će se tada moći zatražiti tehnički pregled. Budući da navedeni pregled nije u našoj nadležnosti, nismo u ovom trenutku u mogućnosti dati podatak o datumu - navodi Đurijanček i dodaje kako će nas nakon saznanja informirati o datumu tehničkog pregleda.

image

Investitor su ‘Hrvatske ceste‘

Božidar VukičevićCropix

Kao što smo već pisali, kada nova prometnica bude završena, vozači koji se kreću iz smjera Splita će moći izići udesno s Magistrale i preko novoizgrađenog mosta doći na Matoševu ulicu, skrenuti prema ulazu u "Salona Mall" ili nastaviti put u smjeru Mravinaca, dok će se na nižoj razini, iz kružnog toka na Bilicama ponovno moći izlaziti na obilaznicu i dalje prema Solinu i Kaštelima.

Podsjetimo da su radovi počeli uvođenjem izvođača u posao u rujnu prošle godine, s rokom završetka od devet mjeseci. Projekt su zajedničkom ponudom dobile tvrtke "Cestar" iz Splita i "Hering" iz Širokog Brijega (BiH), dok su usluge kompletnog stručnog nadzora povjerene "Institutu IGH" iz Zagreba.

image

Vozači i putnici iščekuju završetak izgradnje ove rampe

Božidar VukičevićCropix
image

Izvođač je uveden u posao u rujnu prošle godine

Božidar VukičevićCropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 12:57