StoryEditorOCM
Obalaumalo katastrofa

Javili se iz Apartmana Medena, sumnjaju u podmetanje požara: ‘Došao je do ruba kompleksa, u zadnji čas je obranjen...‘

Piše split sd
19. srpnja 2024. - 10:30

U blizini hotelskog kompleksa Medena jučer popodne je izbio požar. Gorila je gusta borova šuma, a tijekom noći na terenu je bilo 124 vatrogasca s 37 vatrogasna vozila koja su vršila dežurstvo i sanaciju požarišta.

U gašenju požara angažirana su tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage. 

image
Čitatelj

Iz Apartmana Medena poslali su priopćenje povodom požara u Segetu Donjem. Istaknuli su da iako se požar približio obiteljskim kućama i samom kompleksu Medena veća šteta nije zabilježena niti su u ijednom trenutku životi i zdravlje mještana ili gostiju bili ugroženi.

- Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta.

Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć, no, srećom nije bilo potrebe za tim - izjavila je Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d.

image
Duje Klarić/Cropix

Jurlina dodaje kako je cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi.

- Ovim putem bih zahvalila vatrogascima koji su obranili Seget Donji i koji su izuzetnom brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar. Također, u ime našeg kompleksa izražavam zahvalu predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i civilne zaštite - kazala je Jurlina. 

Dodala je i kako postoje snažne indicije da je požar podmetnut te da policija i istražitelji već provode intenzivne aktivnosti u cilju pronalaženja počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:50