StoryEditorOCM
Obalavikend kontrola

Imamo rekordera! Pogledajte koliko je napuhao vozač u okolici Splita. A jedan ‘odvažni‘ pijan je došao na granicu...

Piše SPLIT SD
8. srpnja 2024. - 15:59

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu.

- Evidentirana su 533 prekršaja od kojih izdvajamo 194 za prekoračenje brzine, 67 za alkohol, 61 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 27 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, sedam za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, tri za zabranu upravljanja i devet za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirano je i pet prekršaja koje su počinili recidivisti. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,4 promila - otkrili su iz PU splitsko-dalmatinske

Zabilježeno je 38 prometnih nesreća od kojih je 19 s ozlijeđenim osobama. Šest osobe je teže dok je trinaest osoba lakše ozlijeđeno.

- U Trogiru, u nedjelju 7. srpnja oko 1:50 sati zaustavljena je 40-godišnja vozačica osobnog vozila koja je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom na to da je recidivistica i do sada je sankcionirana zbog vožnje bez vozačke dozvole, uhićena je i u nedjelju privedena na općinski prekršajni sud - navela je policija.

Policijski službenici istog su dana oko 3 sata na području Trogira zaustavili 36-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da se nalazi pod utjecajem alkohola (0,91 promila), a  odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu.

image
Nikša Stipaničev/Cropix/Ilustracija

Vozač je pokušao obmanuti policijske službenike predstavljajući se kao druga osoba, međutim u tome nije uspio. Utvrđeno je da osim što vozi pijan i odbija testiranje na droge, vozi i bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Smješten je u postaju do prestanka djelovanja alkohola i uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud jer je ostvario obilježja četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici u subotu 6. srpnja zaustavili su vozilo na području Dugopolja kojim je upravljao vidno alkoholizirani 60-godišnji muškarac. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,40 promila. Uhićen je i smješten u prostorije policije do otriježnjenja, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Na području Sinja policijski službenici u subotu 6. srpnja zaustavili su 32-godišnju vozačicu koja je upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i utvrđeno je da vozi pod utjecajem alkohola od 0,56 promila. S obzirom na to da je 2022.godine sankcionirana za istovjetan prekršaj uz optužni prijedlog je odvedena na općinski prekršajni sud.

Na graničnom prijelazu Vinjani Donji u subotu 6. srpnja oko 2:20 sati na ulaznu graničnu kontrolu pristupio je 39-godišnji vozač koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Izdvojen je i nad njim je obavljeno alkotestiranje. Utvrđena mu je koncentracija od 1,85 promila. Smješten je u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Policijski službenici u subotu 6. srpnja oko 1:45 sati zaustavili su na području Kaštel Lukšića 46-godišnjeg vozača za kojeg su utvrdili da se nalazi u alkoholiziranom stanju. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,85 promila. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 13:35