StoryEditorOCM
ObalaSNIMLJENI SU

Ovi prevaranti raširili su pipke po splitskom području, žicaju ispred ‘Kauflanda‘ i šoping-centra: ‘Ne nasjedajte!‘

Piše SPLIT SD
20. lipnja 2024. - 14:50
‘Budući je opet pojačan broj prevaranata koji glume da su gluhonijeme osobe na našem području, molim vas da nam pomognete proširiti vijest kako bi građani pripazili‘Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske

Iz Udruge gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske još jednom upozoravaju na pojačan broj prevaranata koji s početkom pune sezone na našem području glume da su gluhonijeme osobe i traže novčane donacije od građana, ali i turista.

Kako navode iz tog udruženja, jutros je takav prevarant viđen u trgovačkom centru "Spot" kod Planog, još dvije ženske osobe na parkiralištu ispred velike prodavaonice lanca "Kaufland" na Pantanu kod Trogira, a vjerojatno ih ima i na drugim lokacijama.

image

Kraj Kauflanda u Trogiru uočene su dvije ženske osobe

Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske

- Budući da je pojačan broj prevaranata koji glume da su gluhonijeme osobe, molimo vašu i našu medijsku kuću da nam pomogne proširiti vijest kako bi građani pripazili.

Jutros smo dobili dojavu iz centra "Spot" centra da je bila muška osoba, a u trogirskom "Kauflandu" dvije žene. Sigurni smo da ih ima i na drugim lokacijama, jer kad krenu ima ih svugdje - poručuju iz Udruge.

Već ranije upozoravali su na slične prevarante koji pokušavaju zaraditi poigravajući se tuđim invaliditetom i lažno izazivajući osjećaje kod građana, a čini se da sada operiraju po još širem području.

- Ne nasjedajte na njihove pokušaje - poručuju iz Udruge gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 15:43