StoryEditorOCM
Receptikraljičin omiljeni

Tina Turner je obožavala ovu sočnu, dobro začinjenu tortu, a recept je savršeno dotjerala: ovo je čisti rock‘n‘roll...

Piše Spiza SD
25. svibnja 2023. - 13:20

Kraljica rock‘n‘rolla je umrla, a obožavatelji se prisjećaju njene glazbe, turbulentnog života, karizme i - njenih recepata. Tina Turner bila je, pored svega ostalog, i zagovornica zdrave hrane. U intervjuu za Mirror 2009., otkrila je kako obožava lagana talijanska jela s obiljem povrća i voća, a jedan njen kolač našao se u kuharici Roberte Ashley "Cool Cooking: Recipes of Your Favorite Rock Stars" zajedno s receptima Tininih kolega Johna Lennona, Arethe Franklin i članova benda The Who.

Recept je nadahnut kolačem koji je pripremala Tinina majka, a riječ je o torti od mrkve kojoj u verziji pokojne kraljice rock‘norolla dodatnu sočnost i slatkoću daje dodatak omiljenog tropskog voća.

Tinina sočna torta od mrkve

Sastojci:

335 g naribane mrkve
270 g smeđeg šećera
240 g brašna
​113 g maslaca
100 g nasjeckanih oraha
60 g cimeta
50 g ribiza
3 jaja
2 žličice praška za pecivo
2 žličice arome vanilije
1 limenka ananasa

Priprema:

Ananas ocijedite i usitnite pa mu dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte. Tijesto ulijte u kalup za torte i pecite na 175 stupnjeva 45 minuta.

Kuharica navodi kako ananas neutralizira zemljanu notu u okusu mrkve, dok obilje cimeta daje pomalo papreni štih koji se sviđao Tini. Sve je tako moćno, sočno i pikantno - ma čisti rock n‘n roll!

Navodi se također kako se torta može preliti glazurom na bazi maslaca (150 g), krem sira (100 g) i šećera u prahu (200 g), kojima treba dodati aromu vanilije i žlicu mlijeka.

Mi bismo vam, pak, savjetovali da spomenutom mješavinom tortu također nadjenete, a kako bi se u glazuri naglasio okus krem sira, što će se lijepo slagati s mrkvom, bilo bi joj dobro dodati i prstohvat soli. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:20