Što kažete na jednu lijepu tortu za uljepšati vikend pred nama? Sigurni smo da vam se prijedlog sviđa, ali možda se pitate za koju biste se slasticu mogli odlučiti... U sezoni jagoda rješenje se nameće samo od sebe pa neka to bude neki od recepata s ovim slasnim voćem, a ako želite nešto uistinu posebno, isprobat ćete recept koji smo dobili od Ive Šutić koju pratimo na Instagramu Iwa Iwa.
Kako možete vidjeti u priloženom videu, Iva je svoju tortu napravila on laganih kora posutih bademima, bogate kreme od žumanjaka i slatkog vrhnja i svježih jagoda. Nama recept zvuči savršeno, a jednako nam tako izgleda i Ivina torta - sve nam se čini da s punim pravom nosi svoj naziv...
Rajska torta
Sastojci:
800 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda
250 g maslaca
250 g oštrog brašna
200 g šećera
4 jaja
100 g + 2 žlice šećera u prahu
1 žlica cimeta
1 vanilin šećer
1 vrećica badema u listićima
1/2 vrećice praška za pecivo
malo soli
Priprema:
Pomiješajte maslac, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pa im dodajte oštro brašno i pola vrećice praška za pecivo. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i svaki raširite u obliku kruga promjera 24 centimetra na zasebnom papiru za pečenje.
Izradite čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijelite u 4 dijela i svaki dio namažite preko tijesta na papirima za pečenje. Pomiješajte 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta pa tu smjesu pospite po svakoj kori.
Pecite jednu po jednu koru na naopako okrenutom limu za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C par minuta, dok im rubovi ne uhvate boju.
Za kremu čvrsto umutite 800 ml slatkog vrhnja. Odvojeno pomiješajte 4 žumanjka s ostatkom šećera u prahu (može i na pari) pa oprezno dodajte u šlag.
Jagode operite i narežite.
Tortu slažite sljedećim redoslijedom: kora - krema - voće, a završite s korom koja vam je najljepše ispala. Tortu ohladite preko noći.