StoryEditorOCM
ReceptiGenijalno

Kremasti desert od jagoda gotov za samo pet minuta: trebaju vam samo dva sastojka, osvaja okusom, a ne deblja!

Piše Spiza SD
22. svibnja 2023. - 20:01

Kad vas uhvati neodoljiva želja za slatkim, sjetite se ovog recepta. Zapravo, najbolje bi vam bilo, ako vas ta želja hvata često i jako, pripaziti da su vam sastojci koji su za njega potrebni uvijek budu nadohvat ruke. Jer u ovom desertu možete bez grižnje savjesti uživati baš svakog dana.

A sastojka su točno dva (2). Trebaju vam samo jagode i slatko vrhnje, pri čemu će sasvim dobro poslužiti i zamjensko. Ma čak i šlag iz vrećice "igra", ali u tom slučaju na popis sastojaka uvrstit ćete i mlijeko.

Ono što uopće ne trebateje šećer, osim ako ste imali nezgodu kupiti nedovoljno slatke jagode, a i u tom slučaju izvući ćete se uz žličicu meda. I s količinama se možete igrati, ne morate biti osobito precizni, pa vam ni vaga nije potrebna.

Još jedna stvar zbog koje volimo ovaj recept je što funkcionira i sa zamrznutim jagodama, a dodatni mu jer bonus to što je sve gotovo u samo pet minuta.

Mousse od jagoda

Sastojci:

250 grama jagoda
250 mililitara slatkog vrhnja

Priprema:

Odvojite par jagoda i narežite ih po želji, ostatak usitnite blenderom ili štapnimj mikserom. Provjerite slatkoću pa dodajte malo meda ako je nužno. Koristite li zamjensko slatko vrhnje to ne trebate činiti, jer je vrhnje zaslađeno.

Jagodama dodajte vrhnje i sve istucite mikserom dok ne dobijete mousse. Prije posluživanja pomiješajte s narezanim jagodama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:51