StoryEditorOCM
Pričeodokativno

Naša novinarka otkriva kako je od dostupnih sastojaka u 15 minuta napravila najbolje waffle ikad. Nemojte čitati gladni!

Piše Milena Budimir
17. svibnja 2023. - 20:25

Počelo je kako obično sve počne. Bili smo gladni. Gladni za slatkim. A baš nitko od ekipe se sjetio nije donijeti koji kolačić...

I bolje je da je počelo tako, jer smo "pokrivajući" se s dostupnim namirnicama u tom trenu - stvorili desert kojem se radujemo toliko da više i nema potrebe da itko donosi išta. Sve imamo.

Trebati će vam: paketić waffle-a (ili ih, ako imate vremena i volje, možete ispeći sami), sladoled (nama se pokazao onaj od bourbon vanilije najboljim!) i smrznuto šumsko voće (može i svježe, ali...).

Priprema šumskog voća najdulje traje, pa nam je to prvo na listi priprema. Ovo "najdulje" primite s rezervom, riječ je o niti 15 minuta.

Na zagrijanoj tavici rastopimo komadić masla i u to dodamo sadržaj vrećice (750 grama) šumskog voća - onako zamrznutog, direktno iz zamrzivača. Nije nužno, ali dodate i cukar, onako "odokativno", recimo vrhom punu jušnu žlicu. Na laganoj vatri miješate, pazeći pri tom da se ne poprskate... Peče ko sam vrag, provjereno.... Pred kraj dodajte bićerin gina ili votke ili bourbona. Možete plinove i flambirati. Pokušali, uspjelo, razlika neuočena.

I sad - tostirajte waffle, na vrelo dodajte dvije kuglice sladoleda i prelijte sve to slatkim umakom kojeg ste skuhali.

Tučeno vrhnje - može, a i ne mora.

I pripremite se! Ubuduće će vas svi garantirano pitati "ima li ono", "oćeš li napravit ono", "ono znaš"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:35