StoryEditorOCM
Pričejaka preporuka

Dva hrvatska restorana oduševila britanske novinare, uvrstili su ih na popis najboljih u Europi! Oba su u Dalmaciji

Piše Spiza SD
22. svibnja 2023. - 07:10

Ugledni britanski list The Guardian sastavio je popis 35 najboljih restorana u Europi i na njega uvrstio dva restorana iz Hrvatske. Oba su na obali. Kako se navodi na samom početku popisa, novinarski tim uglednih britanskih novina sastavio je popis restorana koji se po njihovom mišljenju zaslužuju zvati se najboljima.

Ako vas zanima koji su sve restorani iz ostatka Europe zaslužili plasman na ovom presižnom popisu, bacite oko na ovu poveznicu, a ako ste samo znatiželjni koja su to dva naša objekta zadivila Britance, čitajte dalje.

Prvi je restoran "Kod Ante" smješten u predivnoj uvali Saplunara na Mljetu. Kako navodi The Guardian, u ovom obiteljskom restoranu za pohvalu je prijateljska atmosfera, a najbolje na meniju,po mišljenju britanskih bonkulovića, su špageti od jastoga.

"Ana i Ivo Dabelić veseli su domaćini i kuhari, specijalizirani za svježe ulovljene plodove mora i nastavljači tradicije koju je započeo Ivin otac Ante. Uz najavu polužuju sporo kuhane specijalitete ispod peke – željezne posude u obliku zvona – a Ivo radi vrhunske špagete od jastoga. Okruženje je čarobno: zaštićeni zaljev je točno ispred vas s pogledom na spektakularne zalaske sunca.", piše Guardian o mljetskom restoranu.

Drugi restoran je konoba "Šešula" na Šolti, koja se nalazi u istoimenoj uvali smještenoj 15-ak minuta hoda od Maslinice, a The Guardian ga je pohvalio zbog gostoljubivosti i specijaliteta poput janjetine i hobotnice ispod peke.

"Ogromni vanjski roštilj zvijezda je ovog opuštenog restorana, gdje se dnevni ulov - riba ili lignje -  i meso pripremaju na žaru. Uz najavu od par sati napravit će vam  i janjetinu ili hobotnicu ispod peke", piše The Guardian te navodi kako je uvala u kojoj se nalazi ova konoba idealno utočište za nautičare koji će pred konobom dobiti besplatni vez.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:04