StoryEditorOCM
Preporuketražena roba

Namaz od pistacija za kojim su svi poludjeli teško je pronaći. Evo gdje ga ima, dodajte ga u kolače, torte, sladoled...

Piše Spiza SD
16. svibnja 2023. - 07:10

U posljednje vrijeme gdje se god okrenete - pistacije. U čokoladi, baklavama, cheesecakeu, sladoledu... I to ne samo kupovnima, nego i u slasticama iz kućne radinosti. Teško se ne zapitati pa gdje svi ti ljudi nabavljaju sve te pistacije, kad su jedine na koje smo naviki one pržene, slane. Pogledate li malo bolje recepte za trenutačno popularne slastice s pistacijama, primijetit ćete da u pravilu zahtijevaju pastu ili namaz od pistacija. Pogledate li malo bolje na police s potrepštinama za kolače u prosječnom supermatketu, primijetit ćete da takvih namaza i pasta - nema. 

Ovakva su barem naša iskustva. Potragu smo nastavili u trgovinama zdrave hrane, gdje smo čuli ili da takav proizvod nikad nisu imali ili da ga trenutno nemaju. Pa to trenutno potraje mjesec dana...

Iduće logično mjesto za potragu je - online. I, bingo, pronašli smo namaz od pistacije. I maslac. I pastu. Pronašli smo čak i pesto, ali taj vam ne bismo preporučili za kolače.

Pa evo na koje proizvode možete računati, odlučite li se za kupovinu.

Maslac od pistacija - 340 g GymBeam (14,79 € | 111,44 kn), Tvornica zdrave hrane
Glatki namaz od 100% pistacija može se koristiti kao namaz na kruhu, pecivu ili palačinkama te kao dodatak za kolače.

Namaz od pistacija, 200 g (12,90€ | 97,19 kn) Mojacokolada.hr
Kremasti namaz s najmanje 50% pistacija fino samljevenih u pastu može se koristiti za pripremu slastica, punjenje kroasana, pita i ostalog peciva, dodatak sladoledu i kao namaz za palačinke i kruh, a od njega možete napraviti i mousse.

Krema od pistacije 180 g (11,94 € | 89,99 kn) Deliicije
Slatka krema od pistacija (23 %) može se mazati na kruh, dodati u palačinke i kroasane ili preliti preko sladoleda, pomiješati s krem sirom za cheesecake ili iskoristiti kao nadjev za tart.

Namaz od pistacija 220 g Villa Reale  (26,54 € |199,99 kn) Deliicije
Krema napravljena od sicilijanskih pistacija (20 %) okusa i boja najviše kvalitete, to je sve što u webshopu spomenute trgovine piše o ovom proizvodu, ali ne sumnjamo da se poput svih navedenih sasvim lijepo može koristiti u širokoj lepezi slatkih proizvoda.

  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:34