StoryEditorOCM
PreporukeSplit spring 

Hrvojeva će mirisati po janjetini s bižima, komiškoj pogači i vrhunskom street foodu, a kuhat će i pobjednik Masterchefa

Piše Spiza SD
16. svibnja 2023. - 13:12

S nekoliko dana odgode zbog ružnog vremena, u splitskoj Hrvojevoj ulici započeo je Split Spring by Staropramen. Fešta dobre spize i zabave u kojoj smo prethodnih godina uživali u Đardinu u svom je petom izdanju okupila neke od ponajboljih splitskih ugostitelja koji će tijekom idućih 11 dana prezentirati svoju street food ponudu osmišljenu baš za ovaj projekt. 

Artičok nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, Uje Oil bar profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama, Mazzgoon je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, philly cheese sandwichom, losos tostom i tiramisuom od jagoda, Maka Maka s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom.

image
Damira Kalajdžić

Tu je i prošlogodišnji pobjednik Masterchefa, chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom eVala 1903 i sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje Love is a piece of cake. 

Pokus street food bar, sestrinski bar Pinku fish&winea, donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a Corto Maltese cubano i philly cheese sendvič. 

image
Damira Kalajdžić

Galerija bar food u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”. Misto osim svojih kultnih burgera, donosi i neke tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, Kavala beach bar raditi će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen - bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto “u teči”.

Biberon donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gost iz Zagreb - Begs plant based street food sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje „plant based“ prehrane, uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku - OPG soparnik.eu.

Za zabavni program pobrinut će se niz DJ- a, poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta i Mira UC te saksofonist Boris Plazibat. Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput simpatičnih Bestiea koji će svaki dan udomljavati napuštene pse i mace Splitsko-dalmatinske županije, kao i raznorazne promocije i aktivnosti te kutci za fotografiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:59