StoryEditorOCM
ŽupanijaPingvini se smrzavaju, a u županiji gori

Zbog paljenja na otvorenom, požar poharao borovu šumu na području Čulišića kod Dubravica

10. siječnja 2017. - 21:34

Pingvini se smrzavaju, a požari i dalje haraju Šibensko-kninskom županijom. Na području Čulišića kod Dubravica u NP Krka vatra je zahvatila borovu šumu na površini od desetak hektara. Nakon višesatne borbe s vatrenom stihijom, požar je lokaliziran nešto iza 19 sati.
Od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića doznaje se kako je u gašenju sudjelovalo dvadesetak vatrogasaca iz JVP iz Šibenika i Vodica, DVD-a Dubravice, Skradin i Kistanje kao i pripadnici državne interventne postrojbe.
- Požar je sada lokaliziran i na terenu će ostati DVD  Dubravice.Temperatura je trenutačno - 6 stupnjeva. Smrzli smo se, ali nakon iskustva gašenja požara na Promini i -11, navikli smo se. Gasili smo ga vodom iz cisterni i čim se stane sve se zamrzne – kazao je Dukić dodajući kako je i ovaj požar nastao kao posljedica paljenja na otvorenom prostoru.
- Ovo je nevjerojatno. Nakon svih ovih požara posljednjih dana, ljudi i dalje pale na otvorenom. Još po ovakvoj buri. Ne znam što bih više rekao o tomu. To zaslužuje da se ide u zatvor – komentirao je Dukić.
Dojavu o požaru na predjelu Čulišića Županijski centar 112 zaprimio je nešto iz 14 sati. Istovremeno dojavljeni su i požari na području Bobodola u općini Promina koji je još aktivan, a gori nisko raslinje i trava. Aktivan je i požar na području Širitovaca kod Drniša, ali za sada nema informacija kolika je opožarena površina.

 

30. lipanj 2024 18:43