StoryEditorOCM
Županijaprokušani humanitarac

Volonter Joško Bukarica darivao kninsku bolnicu: Stotinu jastuka za ‘Hrvatski ponos‘

Piše Branimir Periša
13. prosinca 2022. - 13:57
‘Pokucao sam na vrata 30 tvrtki da bih osigurao najbolje kušine za kninske pacijente‘, ističe prvi čovjek udruge ‘Monte Promona‘Nikša Stipaničev/Cropix

U mjesecu darivanja Joško Bukarica, prokušani volonter i humanitarac na polju razminiranja u poraću, te već 12 godina predsjednik humanitarne udruge "Monte Promona", uručio je općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" iz Knina donaciju od 100 medicinskih jastuka, s čime su, kaže, zadovoljene potrebe svih odjela te zdravstvene ustanove.

U akciju su uključene Županija šibensko-kninska, nekoliko gradova i općina sa šibenskog područja, te Grad Vrlika iz Splitsko-dalmatinske županije čiji se stanovnici u dobrom broju liječe u Kninu.

Zašto se odlučio donirati upravo jastuke, upitali smo neumornog Bukaricu, koji s time želi pomoći i potaknuti ostale humanitarne udruge da isti dio krevetnine pribave šibenskoj bolnici, te splitskom KBC-u. Sve za dobro sadašnjih i budućih pacijenata u tim dalmatinskim medicinskim ustanovama.

- Dvaput sam operiran u Kninu tijekom srpnja ove godine i osobno sam se uvjerio u važnost jastuka za oporavak bolesnika. Nažalost, pacijentima glava počiva na toliko lošim jastucima da ih ujutro od toga boli glava.

To je komad bezoblične grude pod glavom, a neki su mi pacijenti javljali da su pod glavom imali čak presavijenu deku - slikovit je čelnik "Monte Promone" u opisu vlastitog iskustva liječenja u kninskoj bolnici.

Dodaje kako se svojski potrudio nabaviti solidne, medicinske jastuke: prevalio je automobilom 1500 kilometara obilazeći razne dobavljače i proizvođače, sve dok nije postigao upola jeftiniju cijenu od tržišne.

- Pokucao sam na vrata 30 tvrtki i to je jedini put da se pod povoljnim uvjetima i uz pomoć institucija poboljša standard bolničkog smještaja - kaže Joško Bukarica.

01. lipanj 2024 22:15