StoryEditorOCM
Županijatraži se domar

Unešić zatražio građevinsku dozvolu za dogradnju vatrogasnog doma, projekt je vrijedan 6,3 milijuna kuna

Piše Mladen Nejašmić
20. veljače 2022. - 18:13

Važnost rekonstrukcije zgrade društvene namjene i dogradnja vatrogasnog doma u Unešiću već se neko vrijeme nalazi na vrhu pririteta tamošnje vlasti. Stoga su ovih dana zatražili ishodovanje građevinske dozvole za dogradnju vatrogasnog doma o čijim potrebama ovisi šestnaest sela Unešića.

Izgradnjom 6.300 000 kuna vrijednog vatrogasnog doma unaprijedilo bi se tamošnje vatrogastvo, osigurala preventivna zaštita od požara, očuvanje okoliša, imovine i zaštite ljudi. Osim unaprijeđenja društvene infrastrukture, podigla bi se i kvaliteta života lokalne zajednice čineći općinu Unešić poželjnim mjestom za rad i život

 Njegovom dogradnjom ukupne površine petstotinjak četvornih metara dvoetažne zgrade od čega na prizemlje otpada 233 kvadratna metra plus 260 četvornih metara predviđenih za novodograđeni dio. Dogradnjom doma i njegovom dodatnom opremjenošću od hladnjaka do trakastih zavjesa, potrebno će biti osigurati uvjete za brigu oko upravljanja i održavanja samog objekta, uključujući poslove održavanja, zaštite i upravljanja samom zgradom što ukazuje na potrebu za zapošljavanje jedne osobe na mjesto domara koji će obavljati poslove održavanja i upravljanja.

- Stoga će sukladno navedenom, projekt doprinijeti stvaranju novog radnog mjesta po završetku provedbe projektnih aktivnosti u DVD-u Unešić u zadnjem kvartalu iduće godine za radno mjesto domara - tvrdi Živko Bulat načelnik općine Unešić.

Zbog planiranog obima posla, domar će se, prema načelnikovim riječima zaposliti s punim radnim vremenom

- Nažalost na zadnjem EU natječaju u rujnu prošle godine, nismo prošli. Od sto dvadeset pristiglih prijava, Europa će novce podijeliti među njih sedamnaest izabranih. Međutim, ne odustajemo. Ponovo ćemo se kandidirati jer osim otvaranja novih radnih mjesta, razvijamo i unapređujemo operativnu i interventnu službu vatrogastva, a to možemo samo radom i upornošću-zaključio je Bulat.

04. svibanj 2024 15:06