Umro je Zoran Jajac, kuhar i ugostitelj te jedan do najpoznatijih dalmatinskih i hrvatskih chefova.
Nakon završene Ugostiteljske škole u Opatiji radio je u kultnoj Bevandi od 1979. do 1983. godine, a zatim se odlučuje vratiti u rodni zavičaj. Kasnije je radio u murterskom Bizonu, a zatim i restoranima Lavernaka i Fešta.
U ugostiteljstvu se našao posve slučajno. Oduvijek je bio zaljubljen u arhitekturu, ali zbog ocjena nije uspio upisati godinu. Ipak, da godina ne propadne odlučio je upisati Ugostiteljsku školu. Jako ga je radovalo prenositi znanje mladim i talentiranim ljudima što je on svakako mogao jer je 1996. položio majstorski ispit za kuhara
Jajac je 2019. godine dobio Zlatnu boulu, godišnje priznanje Turističke zajednice Šibensko - kninske županije za chefa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....