StoryEditorOCM
Županijafestival merlota

Ukoliko uživate u vrhunskim vinima te dobroj spizi- uvrstite Drniš u svoj kalendar!

Piše Šibenski.hr
28. svibnja 2024. - 08:28

Ukoliko uživate u vrhunskim vinima te dobroj spizi, uvrstite Drniš u svoj kalendar, jer vas na Poljani očekuje treći Taste like Drniš - Festival drniškog merlota, u organizaciji Turističke zajednice Grada Drniša.

Ulaz na festival je besplatan, a sva vina ćete moći kušati kupovinom kupona u iznosu od 10 Eura, za kojeg ćete moći degustirati čak osam vina! Na festivalu će svoja vina predstaviti: Vinarija Vizzulin, Vinarija Skelin, Vinarija Džapo, Ško vina, Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Parat, MasVin, Drniški vinogradar, a u goste im stiže i Zadruga Vrhunsko vukovarsko!

U petak, 31. svibnja vas tako od 18 sati čeka zanimljiva igra Cornhole uz vino, na koju se možete prijaviti na licu mjesta. Nakon toga, u 18:30 sati moći ćete poslušati zanimljivu panel raspravu, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Željka Andabake, a tema je “Važnost drniškog merlota i njegovo brendiranje.” U 19 sati, u Maloj gradskoj vijećnici u Drnišu, na rasporedu je vrhunski masterclass pod vodstvom Daniela Čečavca „Putovanje svijetom merlota“, na kojem ćete imati priliku puno toga naučiti i kušati neke od ponajboljih svjetskih merlota. Radionica je već popunjena.

U 19:30 sati, u sklopu festivala je predviđeno predstavljanje Drniškog vinogradara (ex Dalmacijavino), a predavač je Ivan Dropulić. U 21 sat slijedi koncert poznatog benda Fenix.

U subotu u 18 sati program započinje s „Wine & Paint“ kojeg vodi Katarina Urem, akademska slikarica, a prijaviti se možete putem e-maila: info@tz-drnis.hr. Također, u isto vrijeme ćete se moći okušati u igri Cornhole, uz vino na Poljani.

Zatim, u 18:30 bit će predstavljanje gostujuće Zadruge Vrhunsko vukovarsko, koju će predstaviti njezin voditelj Vedran Barić. Nakon toga, u 19:00 sati slijedi predstavljanje MasVin-a, a za to je zadužen njezin vlasnik Rade Bobanović. U 21 sat slijedi koncert klape Sebenico.

- Prošlogodišnji Festival drniškog merlota pokazao se kao izvrsno posjećena i medijski odlično popraćena manifestacija koja za cilj ima učiniti vina drniškoga kraja prepoznatljivima, ali i stvoriti veći broj vinara u ovom kraju. Vjerujemo kako tradicionalan proizvod sa suvremenim znanjima o prodaji i prezentaciji može ostati očuvan i jedinstven - poručila je Ivana Menđušić, direktorica TZ Grada Drniša.

Pokrovitelji festivala su Hrvatska turistička zajednica, TZ Šibensko-kninske županije i Grad Drniš, a sponzori Vinoplod Vinarija Šibenik, Drniški vinogradar i Coca-Cola. Medijski pokrovitelj je Radio Drniš.

24. lipanj 2024 18:35