StoryEditorOCM
ŽupanijaSVI U KNIN TRK NA "FRK"

U petak i subotu za svakog ponešto na 12. festivalu ruralne kulture

Piše Katarina Rudan
24. kolovoza 2017. - 22:06


U organizaciji Ekološke udruge "Krka" 25. i 26. kolovoza, ispred Ekološko-informativnog centara, uz samu ljepoticu Krku, na adresi Drniška 2b, održat će se već tradicionalni "Festival ruralne Kulture - FRK". Dvanaesti je po redu i iz Udruge pozivaju sve Kninjane i ostale namjernike, djecu, mlade i stare da im se pridruže.

Dvodnevno druženje uz Krku u petak i subotu, koje počinje u 10 ujutro, trajat će do kasnih večernjih sati. Na festivalu će biti održane brojne radionice za djecu i odrasle, sajam seoskih i dječjih proizvoda, safari spust Krkom, vožnja splavom "Kralj Zvonimir", upriličeno jahanje konja, članovi GSS-a Šibenik pokazat će alpinističko penjanje...



Bit će za svakog ponešto, a organizirano je i snimanje Milenijske fotografije sudionika FRK-a u režiji poznatog fotografa Šime Strikomana, te ostala brojna sportska, kulturna i zabavna događanja. U glazbenom dijelu od 21 sat nastupit će Mina&Jurica Jelić, Etno skupina "Tena", "Teški osjećaji Tisno" i Trio akustik bend "Knin". Prvih stotinu posjetitelja FRK-a na dar će dobiti platnenu vrećicu, kao simbol ekološke osviještenosti i poruku svima da platnenima što skorije zamijenimo najlon vrećice i tako štitimo prirodu.

- Festival je, otkad smo ga utemeljili, zamišljen kao poticajna mjera za razvoj seoskog turizma, povećanje samozapošljavanja lokalnog stanovništva, unaprjeđenje seoske proizvodnje i uslužnih djelatnosti, poticanje volonterizma, te očuvanje prirodne i kulturne baštine. Na svakom dosadašnjem FRK-u je bilo jako uzbudljivo, zabavno i poučno, pa će tako biti i ove godine. S FRK-a uvijek pošaljemo poruku! I ove godine je šaljemo snimanjem Milenijske fotografije "Peace za Krku" kojom želimo poslati jasan apel da se što prije zaustavi onečišćenje rijeke Krke. Stoga posebno pozivamo sve da u subotu dođu na Marunušu u 18 sati, kad ćemo snimati Milenijsku fotografiju - kaže tajnica Udruge Inga Kukolj i dodaje:

- Živjeli u zdravlju i veselju bez "frke" i svi trk na FRK!
 

01. srpanj 2024 09:14