StoryEditorOCM
ŽupanijaPala i četvrta kandidatura

Sve veća gužva na izborima za rogozničkog načelnika: HDZ je stao iza nestranačke Anite Živković

Piše Vedrana Stočić
25. siječnja 2022. - 15:22

 Utrka za rogozničkog načelnika ili načelnicu postaje sve žešća. Danas se službeno predstavila i predala kandidaturu u Općinsko izborno povjerenstvo Anita Živković nestranačka kandidatkinja koju podupire HDZ-a.

-Zahvaljujem se HDZ-u na ukazanom povjerenju. Dugi niz godina radim u Općini Rogoznica, te iz prve ruke znam kako funkcionira jedinica lokalne samouprave, imala priliku susreti se sa svim problemima i potrebama mojih sumještana.Mnogima sam svojim radom i znanjem godinama pomagala u rješavanju istih i truditi ću se da to tako bude i dalje. Bez praznih floskula i neispunjenih obećanja- istaknula je na početku Anita Živković.

Želja joj je da Općina Rogoznica bude jedna od najrazvijenijih općina na Jadranu, da bude još ljepša i ugodnija za život svim generacijama, djeci, mladima i starijim sumještanima. Zbog toga će nastaviti započete projekte: Aglomeracija Rogoznica – izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, spajanje objekata na vodovodnu mrežu svih naših naselja, izgradnju dječjih igrališta, uređenja plaža, izgradnju i uređenje nerazvrstanih cesta i javne rasvjete. Poticanjem kulturnih i sportskih aktivnosti, stipendiranje učenika i studenata, te nastavak pomaganja socijalno ugroženima.

- Meni osobno jedan od najvažnijih projekata je izgradnja sportske dvorane, a ostali planirani projekti do 2025. godine su  završetak rive i mosta, izgradnja ribarske luke Peleš, prenamjena stare škole u Jarebinjaku za dom za starije i nemoćne i stavljanje zgrade stare škole u funkciju zgrade Općine i svih općinskih službi.

Izgradnja šetnice od rotora do Marine Frapa, koja vodi do prirodnog fenomena jezera Zmajevo oko, kao jedne od zanimljivosti za sve naše goste i posjetitelje- kaže Anita Živković.

Zadnjih dana šuma Kopara zbog napada potkornjaka je sveprisutna u medijskom prostoru. Taj dragocjeni šumski prostor, pluća Rogoznice, kaže kandidatkinja za rogozničku načelnicu Anita Živković najbolje će se sačuvati proglašenjem park šumom  i to temeljem Zakona o zaštiti prirode. Procedura je dugotrajna ali ju je ona spremna pokrenuti i ustrajati na njoj.

-Moj program je sve samo ne politički, upravo suprotno on je radni i obuhvaća sve segmente u kojima jedinica lokalne samouprave može pomoći svim svojim građanima da Općina Rogoznica bude još ljepše i ugodnije mjesto za život. Zato pozivam sve svoje sumještane da 13. veljače izađu na izbore i da prepoznaju moju hrabrost i volju za bolju budućnost Općine Rogoznica. Trudit ću se opravdati to povjerenje- zaključila je svoje obraćanje Anita Živković.

Inače Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je bivši načelnik Marijo Mladinić HDZ zbog osobnih razloga objavio svoju neopozivu ostavku.

Izvanredni izbori na načelnika održat će se u nedjelju, 13. veljače 2022. godine. Prijedlozi kandidata na prijevremenim izborima moraju se dostaviti najkasnije do 27. siječnja 2022. godine do 24 sata.

Do su svoje kandidature pored Anita Živković koja ima potporu HDZ, objavili još Duje Živkovića uz potporu SDP, nezavisni Joško Živković i Ljubo Županović Lebo NL „Naše misto“.

01. srpanj 2024 10:10