StoryEditorOCM
Županijanadzor 24 sata

Šibenska policija najavila veliku akciju kontrole prometa, sudjelovati mogu i građani

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2024. - 17:17

U petak, 21. lipnja 2024. godine od 7 sati pa do subote, 22. lipnja 2024. godine do 7 sati, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačani 24-satni nadzor sudionika u prometu na cestama, usmjeren prvenstveno na sudionike pod utjecajem alkohola i droga.

U provođenju aktivnosti koristit će se svi raspoloživi uređaji za alkotestiranje i testeri na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama. Svrha akcije nije isključivo kažnjavanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga, već i privlačenje pozornosti javnosti na tu temu. Konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječu na sigurnost u prometu.

U odabiru lokacija za kontrolu vozača, mogu se uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima, koji će se uvrstiti u planove postupanja, imajući u vidu prije svega specifičnost i mogućnosti provođenja nadzora na predloženim lokacijama.

Od danas, 05. lipnja do utorka, 11. lipnja 2024. godine građani svoje prijedloge lokacija s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu“, mogu dostaviti elektroničkom poštom, na mail adresu Policijske uprave šibensko-kninske: Sibensko-kninska@policija.hr

Svi pristigli prijedlozi građana će se analizirati, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za 24-satnu akciju.

U cilju veće sigurnosti prometa, policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

12. lipanj 2024 17:06