StoryEditorOCM
Županijaelitna destinacija

Sezona u jednom od bisera naše rivijere još traje: U Primoštenu se odmara gotovo 1000 turista

Piše Šibenski.hr
28. listopada 2022. - 11:23

Od 1. siječnja do 15. rujna primoštenska Turistička zajednica zabilježila je 87.269 dolazaka i 605.991 noćenja. U odnosu na  prošlu godinu to je 19 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja. Do konca godine u TZ se nadaju će dostići rezultat iz turistički  rekordne 2019.godine jer su u noćenjema na 96 posto. Čitav rujan u Primoštenu odmaralo u prosjeku oko 1700 turista.

- Spektakularno smo priredili i cilj utrke CRO Race i to na vrhu brda Gaj pdno velebnog kipa Gospe od Loreta. CRO Race je za Primošten bio važan turistički događaj koji promovira ljepote Hrvatske, Primoštena i cikloturizma, a prenosi se uživo u 130 zemalja svijeta. Veliki vodič CNN-a za Hrvatsku su sastavili vodič i popis mjesta koje Amerikanci moraju posjetiti u Hrvatskoj i među tih 10 odabranih našao se Primošten. Ističu se pučke fešte, stari otočki grad, prekrasne plaže i jedinstveno vinogorje. Za nas nema bolje reklame- kaže nam Mia Pešić direktorica Turističkog ureda primoštenske Turističke zajednice.

Ovih dana Turistička zajednica poručila je svojim gostima sadašnjim i budućim da je Primošten i elitna ekološka destinacija. Održana je velika ekološka akcija Ekološko ronilački klub Leut iz Blaca 23. listopad proveo je eko akciju čišćenja podmorja, a iz primoštenske Turističke zajednice poručuju da im je glavni cilj očuvanja Jadranskog mora za današnje i za sve nove generacije koje dolaze.

30. lipanj 2024 14:41