StoryEditorOCM
ŽupanijaIzvrstan početak sezone

Primoštenci umjesto uskrsnog doručka svojim gostima servirali uskrsnu večeru i nesvakidašnju glazbenu poslasticu

Piše Vedrana Stočić
18. travnja 2022. - 18:19

Umjesto uskrsnog doručka primoštenska Turistička zajednica svojim mještanima i brojnim gostima ponudila je uskrsnu večeru,odnosno Uskršnji koncert Puhačkog orkestra Primošten. Velika sala hotela „Zora“ bila je prepuna ljudi koji su uživali u vrhunskim izvedbama starih stranih i domaćih hitova iz 70-tih i 80-tih prošlog stoljeća. Start nove turističke sezone kažu Primoštenci počeo je izvrsno.

U primoštenskoj Turističkoj zajednici ne skrivaju zadovoljstvo statistikom koja je, kažu, sjajna. Na današnji dan prošle godine u Primoštenu se odmaralo svega 63 turista, a danas ih ima 925.  Hotel „Zora“ popunio je svoje kapacitete i u njemu  trenutno boravi 755 gostiju.  U hotelu i u TZ ne boje se smjene gostiju jer već 8. svibnja hotel će popuniti digitalni nomadi koji su za svoj seminar izabrali baš Primošten, dolazi njih čak 400 iz čitavog svijeta, a na svojim službenim stranicama The Nomadbase community pozvali su članove da im se pridruže u Primoštenu i provedu tjedan u učenju, zabavi i avanturi.

U Turističkoj zajednice ističu još i tradicionalnu moto utrku Krka Enduro koja će se održati 29. travnja, te biciklijadu Bikeweek koja je najavljena za 6 i 7 svibnja. Početkom svibnja, točnije 9. i 10. glavni je vjerski i svjetovni događaj svetkovina nebeske zaštitnice Gospe od Loreta i Dan općine, pripreme za to dvodnevno slavlje već su naveliko počelo. U Primoštenu se tih dana, kažu u TZ, očekuje nekoliko tisuća posjetitelja.

29. rujan 2024 06:21