StoryEditorOCM
ŽupanijaGužva na Raduči

Policija odbila Petrini pružiti asistenciju za radove: ‘Općina nema dokaz o završenom sudskom postupku‘

Piše Marko Podrug
6. lipnja 2024. - 12:15

Za današnje radove na postavljanju kablova za buduću parkirnu rampu na ulazu na poluotok Raduča, načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina, zatražio je asistenciju djelatnika PU šibensko-kninske. Nije je dobio.

Zašto nije, pojašnjava se u dopisu koji je poslala PU šibensko-kninska...

Načelnik Općine Primošten sa svojim suradnicima, temeljem njihovog prethodnog traženja, primljeni su na razgovor u službene prostorije Policijske uprave, kojom prilikom su usmenim putem zatražili pružanje pomoći policije.

Istog dana Općina Primošten, Jedinstveni upravni odjel dopisom je zatražila pružanje pomoći policijskih službenika prilikom postavljanje rampe za naplatu parkiranja na kat. čestici 799/3 k.o. Primošten za 6. lipnja u 8,00 sati.

Dana 29. svibnja Policijska uprava je zatražila od navedenog upravnog odjela Općine Primošten, nadopunu navedenog zahtjeva, kako bi se prije donošenja odluke o pružanju pomoći uzele u razmatranje sve činjenice te kako se provedbom radnje ne bi narušilo pravo osobe nad kojom se provodi, a da za to ne postoji pravomoćna i izvršna odluka, presuda ili rješenje, a također iz razloga što je uz zahtjev za pružanjem pomoći priložena i tužba Trgovačkom sudu u Zadru, Stalnoj službi u Šibeniku, protiv tuženika Općine Primošten koju je uputio tužitelj „Primošten“ d.d.

Petrina, zaštitari i policija u novoj epizodi: ‘Nismo mi ničiji Aboridžini!‘

Istog dana, 29. svibnja, Jedinstveni upravni odjel Općine Primošten, odgovorio je na zahtjev za nadopunu, međutim u istom nisu navedene činjenice kao ni dokazi o završenom sudskom postupku.

Zahtjevu za pružanjem pomoći nije udovoljeno jer nisu ispunjene pretpostavke temeljem kojih bi se donijela odluka policije o pružanju pomoći tražitelju temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, dok se u slučaju potrebe za postupanjem policije može zatražiti intervencija, o čemu je 31. svibnja Policijska uprava šibensko-kninska dopisom upoznala Općinu Primošten.

 

25. lipanj 2024 23:15