StoryEditorOCM
Županijabit će referenduma

Mještani će moći smijeniti načelnika koji je trošio općinski novac u austrijskim bordelima

Piše K. G.
24. rujna 2024. - 11:56

Mještani općine Murter- Kornati na referendumu će moći glasovati o opozivu svog načelnika Tonija Turčinova. Odluku o održavanju referenduma donijelo je Općinsko vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici.

O tome je na svojoj Facebook stranici izvijestila lista Za dobro mista koja u Vijeću ima tri mandata.

- Općinsko vijeće je, po prvi put s dvotrećinskom većinom, izglasalo odluku o održavanju referenduma za opoziv načelnika. Do sada nismo imali potrebnu većinu, no napokon smo uspjeli prikupiti dovoljan broj glasova.

Nakon 3 i pol godine rada, načelnik je sustavno odbijao poštovati odluke Vijeća, nije se pojavljivao niti sudjelovao na sjednicama, te je time ugrozio interese naše zajednice.

Odluka o referendumu donesena je kako bi svi građani dobili priliku da izraze svoj stav i odluče o smjeru u kojem će naša općina ići!

Važno je naglasiti da izlazak na referendum nije samo vaše pravo, već i vaša odgovornost. Bez obzira na moguće neugodnosti, prijetnje ili pritiske, važno je proći kroz ovaj proces i osigurati bolju budućnost za našu općinu!

Vaš glas može donijeti promjenu i vratiti transparentnost, odgovornost i poštivanje odluka općinskog vijeća.

Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju i time pokažete da budućnost naše zajednice ovisi o svakome od nas.

Ukoliko sada ne reagiramo, prešutno podržavamo načelnika i stanje u općini!

Hvala na vašoj hrabrosti i podršci. Pratite našu stranicu za daljnje informacije o datumu i tijeku referenduma- napisali su iz liste Za dobro mista.

Inače, Toni Turčinov je u žižu javnosti dospio kada se otkrilo kako je otišao u austrijski bordel i tamo službenu karticu ispeglao na iznos od 1560 eura. Osim bordela, Turčinov je općinskim novcem plaćao i račune za odijela, hranu, parfeme i ručkove.

USKOK dignuo optužnicu protiv murterskog načelnika koji je općinsku karticu ‘peglao‘ po bordelima: Evo detalja

 

24. rujan 2024 12:01