StoryEditorOCM
Županija"Tuna Fever" završava danas

Jučer je bio zadnji ribolovni dan big gamea u Rogoznici, navečer se slavilo uz nastup Željka Bebeka

27. kolovoza 2017. - 08:42

Danas je zadnji ribolovni dan treće po redu međunarodne turističko ribolovne manifestacije "Tuna Fever-Rogoznica 2017.", otvorene u srijedu, a potrajat će do sutra, 27. kolovoza. Organizator je sportski klub Big game Croatia, uz potporu TZ Rogoznica.
Pobjednika se željno očekuje u današnjem odlučnom ribolovu kada će vještina i sreća presuditi tko će otići na svjetsko prvenstvo u Kostariku, gdje Hrvatska s dosta uspjeha već godinama sudjeluje sa svojom reprezentacijom.

Osim domaćih big game ribolovaca, u Rogoznici se natječu gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovenije i Češke.
Natjecatelji su isplovili jutros u 9 sati, a lovit će se do 17, u akvatoriju Rogoznice pred puntom Planka. Prema riječima Tončija Lukete, glavnog suca natjecanja, bit će teško dostići dosadašnji rezultat dubrovačke ekipe, debitanata u Rogoznici koji su svakog od protekla dva ribolovna dana ulovili dvije velike ribe. Njihov dosadašnji rezultat tim je bolji budući da nikad prije nisu lovili na ovim poštama, a dobrim su se pokazali također novajlije na ovom natjecanju iz Supetra na Braču.

-Rogoznica je inače, "neotkriveno" područje za big game ribolov, u kojem se pored tune, love igluni, iglani, luci i lampuge. Pozicije zato treba istražiti, te su donekle svi ovdje "u gostima" ističe Luketa, inače vrlo zadovoljan organizacijom natjecanja. Svoje umijeće danas će pokazati i najmlađi ribolovci u "little big game" natjecanju s običnom kanjčanicom, jer na mladima ipak ostaje svijet i ribolov, govori Luketa.

Ribolovno natjecanje u Rogoznici povod je da se na sajmu prezentiraju nautički i proizvodi za ribolov, autohtona prehrana ovog kraja, te da se uživa u jelima od ribe. U večernjim satima ima napretek i zabave, a od izvođača na ovogodišnjem "Tuna feveru" izdvajamo Četiri tenora, nastup Lidije Bačić, te Željka Bebeka, koji nastupa večeras, a istodobno je i natjecatelj.  
 

28. lipanj 2024 02:22