StoryEditorOCM
ŽupanijaPlenković u županijskom HDZ-u

Imat ćemo uvjerljivu većinsku potporu za ratifikaciju Istanbulske konvencije

30. ožujka 2018. - 10:11

Nakon Gospića i Zadra, Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ i Vlade RH stranački su poslovi doveli i do Šibenika. U četvrtak kasno poslijepodne došao je na poziv Nediljka Dujića, čelnika ŽO HDZ i ostalih iz vodstva stranke, na čemu im se predsjednik zahvalio u kratkoj izjavi poslije sastanka iza zatvorenih vrata u sjedištu HDZ-a. Okupili su se čelnici županijskih ogranaka stranke i Plenković im je, ističe, približio aspekte ključnih politike Vlade.

Također su detaljno razmotrili sadržaj i proces potvrđivanja Istambulske konvencije, o čemu u HDZ-u Šibensko-kninske županije vlada jedinstvena potpora da se proces dovrši, ocijenio je prvi čovjek HDZ-a i Vlade.

-HDZ je donio odluku na predsjedništvu i svim tijelima stranke te ćemo sigurno imati uvjerljivu većinsku potporu u Saboru za ratifikaciju Istambulske konvencije – uvjeren je Andrej Plenković.

Njegovo radno proputovanje Likom i Dalmacijom jučer je završilo "na jednom našem lijepom sunčanom otoku", bio je tajnovit Ivan Jabuka, glasnogovornik HDZ-a. Zato su novinari unaprijed bili obaviješteni da zbog žurbe, osim predsjednikove izjave, gotovo i nema vremena za pitanja.

Ipak, onako u hodu, Plenković je na upit kako će razriješiti ratifikaciju Istambulske konvencije ako zasad ima navodno, pet do deset zastupnika iz HDZ-a koji su protiv usvajanja, kratko odgovorio: "To ćemo još vidjeti". U pogledu sudjelovanja crkvenih predstavnika u izradi Nacrta Zakona o pobačaju kazao je da će Crkva sigurno sudjelovati u javnim raspravama, no konačni sastav radne skupine predložit će resorno ministarstvo.

06. listopad 2024 03:02