StoryEditorOCM
ŽupanijaNelka Tomić

Bivša prva žena Vodica šestu godinu zaredom izabrana za najdoktoricu: ‘Sretna sam, ginekologija je moj život‘

Piše Katarina Rudan
13. prosinca 2021. - 12:48

Nedavno je portal najdoktor.com objavio popis najboljih doktorica i doktora u Republici Hrvatskoj na kojem je i ime bivše gradonačelnice Vodica, dr. Nelke Tomić. Time se šestu godinu zaredom, prema ocjenama i komentarima pacijenata, „okitila“ titulom najdoktora iz područja ginekologije na području Šibensko kninske županije.

Inače, tri su kriterija po kojima portal najdoktor.com bira najbolje doktorice i doktore, a to su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

Bivša vodička gradonačelnica, dr. Nelka Tomić, zaposlena u županijskoj Općoj bolnici Šibenik,  subspecijalist je za humanu reprodukciju i liječenje steriliteta. Osim po stručnosti, dr. Tomić među pacijenticama je prepoznata i kao prijateljica, žena koja razumije njihove probleme, velika im je moralna podrška i što je vrlo bitno, mogu joj se obratiti, nazvati ju i tražiti savjet ili pomoć u svakom trenutku. Uvijek im je na rasplaganju.

- Medicina i ginekologija su moj život, to radim od srca, s puno emocija i drago mi je da su to moje pacijentice prepoznale. Potvrda je to za moju veliku želju da im pomognem ne samo stručno, već da im budem podrška u rješavanju njihovih problema, ali i u sretnim trenucima kad dijete dolazi na svijet. Jer, ginekologija nije povezana samo i isključivo s patologijom, to je grana medicine koja donosi puno sreće, radosti i novi život. Ali, kroz taj proces žene prolaze određene psihičke promjene i zato im je vrlo bitan pristup i podrška liječnika. Sretna sam što su me žene opet počastile tom titulom i zahvaljujem im se - rekla nam je dr. Tomić.

28. rujan 2024 02:21