StoryEditorOCM
ŽupanijaDan grada Drniša

Drnišani danas slave Dan grada i blagdan svog zaštitnika - sv. Roka; sve uz poštovanje epidemioloških mjera

Piše Šibenski.hr
16. kolovoza 2020. - 09:57

Drniš danas slavi Dan grada i blagdan sv. Roka, zaštitnik grada. Drnišani sv. Roka štuju od 1734. kad su sagradili kapelicu u spomen na sveca koji je grad obranio od zarazne bolesti – kuge koja je harala od 1731. do 1732. godine.

Ove godine zbog pandemije bolesti Covid 19 nema fešte navečer na Poljani. Sve ostalo je, kako javlja Radio Drniš, uobičajeno.

Ujutro u 8:00 sati Gradski puhački orkestar Drniš izvesti će budnicu ulicama Drniša.

U povodu Dana grada Drniša i blagdana sv. Roka, izaslanstvo Grada Drniša, predvođeno gradonačelnikom Josipom Begonjom, u 09:30 sati položit će vijenac i zapaliti svijeću u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve u Domovinskom ratu.

U 10:00 sati je središnje misno slavlje sa svečanom procesijom od crkve Sv. Roka prema glavnom gradskom trgu Poljani, gdje će uslijediti misno slavlje koje će predvoditi fra Marko Nimac, gvardijan samostana Visovac.

Za popodne je najavljena svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Drniša koja će se održati u Kino kazališnoj dvorani Ivana Meštrovića u Domu kulture sa početkom u 17. 30 sati. Na sjednici nazočnim vijećnicima i uzvanicima obratiti će se gradonačelnik Josip Begonja a bit će dodijeljene i nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Ivanu Tarli za poticaj razvitku gospodarstva na području Grada Drniša. Nagrada Grada Drniša bit će uručena Josipi Ivić za doprinos u razvoju i poticanju izvrsnosti u informatici u sklopu odgojno-obrazovnog procesa na području Grada Drniša. Priznanje počasnog građanina Grada Drniša dodijeljeno je kiparu Anti Dabri za promicanje i značenje ugleda Grada Drniša u svijetu.

Za ponoć je najavljen vatromet.

Ispred Dječjeg vrtića u Drnišu  u 18. 15  sati bit će izvedena edukativna predstava “Znakovi za najmanje” u izvedbi Dječjeg kazališta “Smješko”.  Na drniškoj Poljani održat će se i dječja predstava “Naš zeleni svijet”, a početak je najavljen u 20. 30 sati.

U predstavi, koja će se održati uz primjenu epidemioloških  mjera, glume Barbara Vicković i Mirta Zečević, a redateljica je Jelena Hadži – Manev.

U slučaju lošeg vremena predstava će se održati u Kino-kazališnoj dvorani, najavio je na svojim stranicama Radio Drniš.

05. listopad 2024 21:24