StoryEditorOCM
ŽupanijaKoronavirus u županiji

Danas su vijesti bolje nego jučer: Zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze; Jedan pacijent pušten iz šibenske bolnice, troje na respiratoru u Splitu

Piše šibenski.hr
2. travnja 2020. - 10:28

U četvrtak su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije stigle puno bolje vijsti nego dan prije. Tako je na dan 2. travnja 2020. godine registrirana još  jedna osoba oboljela od virusa COVID-a 19, što znači da je na području Šibensko-kninske županije ukupno 30 oboljelih osoba. Podsjetimo, u srijedu je zabilježeno čak pet novih pacijenata zaraženih koronavirusom.

Relativno dobra vijest je i to što su brojke pacijenata zbrinutih u KBC-u Split u respiratornom centru za Dalmaciju ostale iste. Naime, tri osobe iz Šibensko-kninske županije su na mehaničkom ventiliranju na Križinama.

U posljednja 24 sata jedna osoba otpuštena s Odjele infektologije šibenske bolnice, na kojoj je trenutačno hospitalizirano 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

- Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dva stranca. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 333 osobe od kojih je 135 bilo u kontaktu s oboljelima- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Prema informacijama koje je dala Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske, u posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedene mjere.

18. travanj 2024 13:50