StoryEditorOCM
ŽupanijaZahladnjelo je

Danas promjenjivo, s kišom i jakom burom: temperatura od 14-18 stupnjeva; smirivanje vremena tek u subotu

Piše B. P.
17. travnja 2024. - 08:30

Uz obalu će danas puhati jaka, prijepodne i olujna bura. Najviša temperatura zraka od 7 do 10 °C, na moru između 13 i 16 °C. - prognoza je mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a emitirana na HRT.

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će jaka, prijepodne i olujna bura, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti valovito i jače valovito. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, uz obalu između 11 i 14 °C, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 18 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i jače izraženi. Vjetar umjeren i jak zapadni i sjeverozapadni.

Od četvrtka u unutrašnjosti promjenjivo oblačno i osjetno svježije nego prethodnih dana. Povremeno će biti kiše, osobito u četvrtak i subotu. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, u četvrtak i petak mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, a u subotu uglavnom suho. Puhat će umjerena, u petak jaka i olujna bura i sjeverozapadni vjetar. prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

02. svibanj 2024 05:45