StoryEditorOCM
Šibeniknezgodno raskrižje

Vozačima i pješacima prijeti velika opasnost na Šubićevcu: ovo je rješenje da netko ne strada

Piše Toni Veljača
30. travnja 2024. - 12:20

Dok god se na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Đure Đakovića, odmah kod nadvožnjaka Jadranske magistrale na Šubićevcu, ne realizira projekt novog kružnog toka i parkirališta koji su iz Grada Šibenika najavili još u srpnju prošle godine – problema s nemarnim vozačima će i dalje biti. 

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

S prijedlogom barem privremenog rješenja koji bi povećao sigurnost kako pješaka tako i svih sudionika u prometu javio nam se naš čitatelj. 

- Konstantan problem na križanju ulice bana Josipa Jelačića s ulicom Đure Đakovića. Zbog automobila koji su parkirani ispred fast fooda prilikom skretanja iz ulice Đure Đakovića lijevo nemoguće je vidjeti automobile koji dolaze ulicom bana Josipa Jelačića bez da se izađe u raskrižje.

To predstavlja veliku opasnost budući da se automobili ulicom bana Josipa Jelačića kreću "većim" brzinama, a nemoguće ih je vidjeti do zadnjih 10-15 metara od raskrižja.

Budući da je ta parcela u vlasništvu grada Šibenika dajem prijedlog da se od strane Grada postave stupići ili "gljive" kako bi se onemogućilo parkiranje na tom prostoru i povećala sigurnost sudionika u prometu prije nego netko bespotrebno nastrada – upozorio je naš čitatelj.

image

Kružni tok i parking kod nadvožnjaka na Šubićevcu

/Grad Šibenik

Što se tiče spomenutog projekta koji osim novog kružnog toka i parkirališta, uključuje i gradnju nogostupa dodajmo kako bi natječaj za izvođača radova trebao biti raspisan do kraja ove godine, a sve bi, prema najavama, trebalo biti gotovo tek u 2025. godini, time bi se i problem s opasnim raskrižjem napokon riješio. 

27. lipanj 2024 17:11