StoryEditorOCM
ŠibenikSve je spremno

Večeras u 19 sati počinje omiljena šibenska zimska manifestacija: Stiže sv. Nikola, ali i Edo Maajka

6. prosinca 2019. - 10:16

Šibenska Adventura počinje večeras u 19 sati, paljenjem lampica u gradskom đardinu, a uoči samog otvorenja očekuje se i dolazak sv. Nikole i Krampusa na štulama, dok će pravi svjetlosni spektakl prirediti gutači vatre Triko Cirkus Teatra. Otvorit će se i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića, a oko 20 sati počinje koncert Eda Maajke.

 

U okrilju Adventure Šibenčani i gosti imat će priliku, što u Parkiću, što na Maloj loži čuti i mnoge druge omiljene izvođače kao što su Jelena Radan i Meritasice, Vesna Pisarović, Detour, Johnatan, Zdenka Kovačiček, Zemlja gruva, Stereo Deficit, Ivanka Mazurkijević i Mrle, a jednako su zastupljene i domaće glazbene snage.

 

Osim koncerata u Parkiću subotama ujutro i posljednji dan 2019. godine započet će zabavom u 12 sati s dobro poznatom šibenskom grupom Oranž, dok ćemo Badnje jutro, “Adventuristi” tradicionalno provesti s Feniksima. Zaista bogat glazbeni program kulminirat će dočekom na trima pozornicama, a novogodišnje slavlje počet će 30. prosinca kada će Zdenka Kovačiček s izvrsnim Greenhouse Blues Bandom nastupiti na Maloj loži, dok će pozornica u Parkiću ugostiti riječke rokere iz grupe Jonathan. S ovogodišnjom Adventurom pozdravit ćemo se 1. siječnja, svevremenskim hitovima Abba Real Tributa!

 

Ništa manje zabavno neće biti ni najmlađima koje u sklopu Adventurice očekuje bogat i kontinuiran radionički program od subote, 7. prosinca, pa sve do 31. prosinca, kada će se organizirati i Dječji Doček. Galerija Matija opet će postati centar dječje mašte i kreativnosti, a sve s naglaskom na ekologiju i očuvanje prirode. Valja napomenuti kako se bogat program priprema u sklopu Božićnih čarolija koje će 27. put duh Božića pronijeti i izvan gradskog središta.

 

Osim glazbenih imena, Adventura će, kao i prošlih godina, posebno predstaviti događanja kao što su Fritulada, a ništa manje zanimljivo neće biti ni na, sad već tradicionalnom, puštanju lampiona za Badnjak s humanitarnim predznakom. I ove godine bit će raspisan “Božićni medenjak”, odnosno natjecanje za najbolje ukrašen izlog ili prozor unutar stare gradske jezgre.

01. srpanj 2024 04:49