StoryEditorOCM
Šibenikodana počast

U Šibeniku obilježen Dan antifašističke borbe, evo tko je sve položio vijence na Kvanju

Piše Šibenski.hr
21. lipnja 2024. - 11:42

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, odajući počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te svima onima koji su žrtvovali svoje živote za stvaranje hrvatske države izgrađene na demokratskim i antifašističkim načelima.

Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije, vijenac su položili i svijeću zapalili zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske i HRM-a te političkih stranaka. 

Molitvu odrješenja predvodio je policijski kapelan, don Darko Poljak.

Izaslanstva su, također, zapalila svijeću i kod Spomena kosturnici na Gradskom groblju Kvanj.

- Kad govorimo o antifašističkoj borbi, govorimo o borbi protiv različitih oblika totalitarizama, čak i onih koji su se na antifašizam pozivali. Mlade naraštaje treba educirati o važnosti antifašističkih i demokratskih vrijednosti na temeljima kojih je izgrađena suverena i samostalna Republika Hrvatska kako se povijest ne bi ponavljala – kazao je župan Jelić i čestitao svima okupljenima Dan antifašističke borbe.

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antifašistička postrojba u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. 

image

U povodu Dana antifašističke borbe položeni vijenci na Kvanju

26. lipanj 2024 11:50