StoryEditorOCM
ŠibenikDan hrvatske vojske

U ponedjeljak polaganje vijenaca na spomen-obilježjima Domovinskog rata: Na šibenski Kvanj izaslanstva dolaze u 10 sati

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2024. - 21:17

Obilježavanje 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske započet će u ponedjeljak 27. svibnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježjima Domovinskog rata

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u ponedjeljak 27. svibnja 2024. godine izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen-obilježjima Domovinskog rata kod središnjih križeva u svim županijskim središtima u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te na posljednjim počivalištima dosadašnjih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić položit će vijence i zapaliti svijeće na posljednjim počivalištima dosadašnjih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu s početkom u 17 sati.

Također, ministar će sudjelovati na misnom slavlju u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu s početkom u 19 sati.

U deset sati bit će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća izaslanstava MORH-a i OSRH na spomen-obilježjima Domovinskog rata kod središnjih križeva u svim županijskim središtima, odnosno na gradskim grobljima u Krapini, Sisku, Jamadol u Karlovcu, Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru, Rijeci, Gospiću, Virovitici, Požegi, Slavonskom Brodu, Zadru, Osijeku, Kvanj u Šibeniku, Vukovaru, Lovrinac u Splitu, Pazinu, Puli, Čakovcu, Dubrovniku i na gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

 

17. lipanj 2024 15:33