StoryEditorOCM
ŠibenikČETVRTO IZDANJE

Sutra počinje ‘Šibenik Spring Festival‘. Šibenčane očekuju koncerti i sjajna gastronomska ponuda, evo cijelog programa

Piše T. V.
27. svibnja 2024. - 15:08
Pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, u Perivoju Roberta Visianija od utorka, 28. svibnja pa do subote, 1. lipnja 2024. godine,  održat će se četvrto izdanje Šibenčanima i njihovim gostima omiljenog proljetnog street food festivala „Šibenik Spring Festival“Nikša Stipaničev/Cropix

Pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, u Perivoju Roberta Visianija od utorka, 28. svibnja pa do subote, 1. lipnja 2024. godine,  održat će se četvrto izdanje Šibenčanima i njihovim gostima omiljenog proljetnog street food festivala „Šibenik Spring Festival“. Od 17 do 24 sata, odnosno do 1 sat u petak i subotu, Šibenčani i njihovi gosti uživat će u nastupima različitih DJ-eva i saksofonista, a uvod u Festival obilježit će koncert  Jakše & Hrepe ex Daleka Obala.

Osim glazbene kulise,  Festival će posjetiteljima ponuditi izuzetnu gastronomsku ponudu koju pripremaju vrhunski domaći Chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu. Posjetitelji će, tako,  moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bansima, arančinima (prženim okruglicama) skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom) koju potpisuje Chef Dino Bebić iz „Lipo Gourmet-a“, zatim mladi Chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz „Lišo bez punta“ pripremaju uz moderan twist neke tradicionalne recepture poput orza o hobe, plate Fali more, drž se kraja i Skoro pa običnu sengulu s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Poznati restoran „Pomalo“ iz Žaborića i njihov pizzaiolo peku prefora napuljske panuozzo pizza sendviče (roast beef, mortadella&pistachio, prosciotto cotto&mozzarella fior di latte…), nezaobilazna „Festina lente“ s Jopom i Badžom na čelu, ove godine, osim popularnih neodoljivih ‘Rvatskih, Spring i Pokemon burgera priprema i španjolsku/mediteransku paellu i leši sendwich. Popularan restoran sa šibenske rive „Visiani“ sa Chefom Grgom Bačelilićem priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu), dok će vodičanski „Kaktus“ imati smash tortilju i burger, slatki burger/waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadellom i burattom.

Za najveći broj koktela i pića by G3 Spirit (Hendrick’s, Jagermeister, Tito’s, Moncey Shoulder) te osvježavajuće hladnom Jamnicom i Coca-Colom zadužen je legendarni šibenski milijev „Osvit“, uz novost na festivalu – sendviče s trganim buncekom. 

Poseban dio festivala je „Chill Staropramen zona“ za opuštanje  uz osvježavajuće pivo i uživanje u prekrasnom ambijentu perivoja, što čini savršeno mjesto za predah i druženje, Staropramenove i Mlinarove foto kutke te wellcome korner šibenskog D-resorta.

14. lipanj 2024 22:19