StoryEditorOCM
Šibenik‘zlatne ruke‘

Šibenska obrtnica Antonija Soža dobila je vrijednu nagradu za 28 godina predanog rada

Piše Šibenski.hr
10. srpnja 2023. - 13:50

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u svom uredu Antoniju Sožu, obrtnicu koju je Hrvatska obrtnička komora prošli tjedan nagradila plaketom „Zlatne ruke“ za uspješno vođenje i razvijanje poslovanja u svom Frizerskom salonu Blondie u Šibeniku.

„Nagrada koju ste dobili ulijeva nadu da obrtništvo u Šibeniku živi te krupnim koracima ide naprijed. Obrtništvo je vrlo važan segment gospodarstva, a svaki grad koji ima jake obrtnike ostvaruje odlične rezultate u uslužnim djelatnostima te ima odlične uspjehe i u turizmu. Gradu Šibeniku su obrtnici partneri, što će se nastaviti i u budućnosti, a najlakše vam možemo pomoći tako da se unaprijed znaju sva pravila uz pomoć kojih ćete uspješno nastaviti razvijati svoje obrte“, kazao je gradonačelnik Burić čestitavši dugogodišnjoj obrtnici na prestižnoj nagradi te na 28 godina predanog rada.

Antonija Soža je predsjednica Komisije za polaganje majstorskih ispita za zvanje frizera u Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije te je kroz njen salon Blondie, od početka rada do danas, frizerske vještine i znanja steklo na desetke naučnika iz cijele Šibensko-kninske županije. Soža je i dugogodišnji član Skupštine, Upravnog odbora i Ceha frizera u Udruženju obrtnika Šibenik i županijskoj Obrtničkoj komori.

„Zahvaljujem se na čestitkama, a ovo priznanje mi mnogo znači te će mi biti poticaj za daljnji rad, kako i u frizerskom salonu, tako i u cehovskom udruženju. Ne radim samo za svoje frizere, nego za sve obrtnike u našem gradu kojih je svakim danom sve više. Moram istaknuti da je ekonomska situacija za nas obrtnike povoljna te da je meni osobno svakim danom sve lakše i lakše biti obrtnica jer pamtim i izrazito teške dane za vrijeme gospodarske krize, koji su, nadam se, zauvijek iza nas“, rekla je Soža, jedna od osam nagrađenih od sveukupno 107 tisuća obrtnika u Hrvatskoj.

Primanju u Uredu gradonačelnika nazočio je i Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, koji je napomenuo kako je u posljednje tri godine u Šibeniku broj obrtnika povećan s 1.600 na 2.100, što je porast od preko 30 posto.

25. lipanj 2024 21:03