StoryEditorOCM
Šibenikdošli ‘prepisivati‘

Šibenčani ogorčeni ‘Big Brotherom‘, ima i onih koji su oduševljeni našim izumom

Piše Šibenski.hr
8. prosinca 2023. - 12:13

Nakon Grada Vodica i Grad Supetar namjerava uvesti sustav tehničke zaštite po šibenskom „obrascu“ te je, tim povodom, supetarsko izaslanstvo posjetilo gradske oce i obišlo nadzorni centar

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta primili su izaslanstvo Grada Supetra u kojemu su, uz Marijanu Šemanović, direktoricu Komunalnog društva Grad, bili i Nikša Paviškov, voditelj Odsjeka za komunalno poslovanje i izgradnju i Matko Rendić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Supetra, a tema sastanka bila je mogućnost implementacije sustava videonadzora u Gradu Supetru po modelu koji je primijenjen u Šibeniku.

Budući da je gradski sustav tehničke zaštite, u svega nekoliko mjeseci od početka rada uvelike pridonio očuvanju visoke razine sigurnosti građana, djece, javne i privatne imovine te značajno unaprijedio proces identifikacije i evidentiranja prometnih prekršaja, primarno se fokusirajući na domenu prometnog redarstva, tj. nepropisna parkiranja i zaustavljanja, predstavnici Grada Supetra izrazili su oduševljenje rezultatima ovog projekta te se zahvalili na ponuđenoj suradnji i pomoći.

Moderni sustav videonadzora javnih površina u Šibeniku, istaknuli su, primjer je dobre prakse stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja građana i njihovih gostiju te ćemo svakako iskoristiti ponuđenu pomoć Grada Šibenika oko uvođenje takvog sustava.

Prilikom posjete, gostima je omogućen i posjet nadzornom centru iz kojega se kontinuirano i detaljno monitorira situacija na javnim površinama uz pomoć mreže kamera raspoređenih na strategijskim lokacijama diljem grada.

01. svibanj 2024 21:12