StoryEditorOCM
ŠibenikOpsadno stanje

Kao u ratu: Meterize i stambeno naselje na Jamnjaku i dalje bez vode - građani ljuti što nema više cisterni (FOTO)

Piše Katarina Rudan
9. ožujka 2017. - 15:58

Sinoć oko 23 sata pukla je glavna cijev kojom voda stiže do vodospreme Meterize, pa su gradska četvrt Meterize i dio Šubićevca do kojih voda stiže iz te vodospreme, ostali bez vode.
Iz Vodovoda i odvodnje d.d. javili su da se radi o velikom kvaru, da su djelatnici Vodovoda od noćas na terenu i rade na otklanjanju kvara, te najavili da će voda poteći u poslijepodnevnim satima. No, kako doznajemo od Anite Vlaić iz Vodovoda zaista je riječ o ozbiljnom problemu , te da će trebati više vremena dok se posao obavi, ali vjeruju da će za koji sat posao završiti.



-No, nikad ne možete biti sigurni jer kad se vodu pusti, može doći do propuštanja na nekom drugom mjestu. Vjerujemo da se to neće dogoditi i da će do normalizacije vodoopskrbe brzo doći, rekla je Vlaić i još jednom zamolila građene za strpljenje.
Zbog te situacije kod škole na Meterizama postavljena je cisterna s vodom, dok kod stambenih zgrada na Jamnjaku cisterna nije postavljena, zbog čega građani negoduju.



Ljutnju ne skrivaju ni stanovnici Meteriza koje smo zatekli kod cisterne.
-Vode nema od noćas, a mi pojma nismo imali što se dogodilo. Nismo znali niti da je stigla cisterna kod škole. Vidjela sam, pošto živim u blizini škole, kako ljudi idu s kantama pa i ja krenula za njima. Bio bi red da su nas obavijestili o svemu preko radija, a mogli su postaviti više cisterni, rekla je gospođa Ana ne skrivajući ljutnju.



Po vodu, s nekoliko plastičnih boca jer kante nemaju, došli su i Ivan i Nikola, košarkaši KK Jolly JBS koji žive na Meterizama u – kako rekoše – košarkaškoj kući. Voda im treba za piće, a ako bez vode četvrt bude duže, za tuširanje se ne brinu.

-To ionako obavljamo nakon treninga, u dvorani, rekli i nastavili puniti boce.

Neke je ova situacija podsjetila na dane i godine rata, kad je Šibenik često ostajao bez vode, a građani s kantama čekali u redu kod cisterni. Reda kod cisterne na Meterizama nema i svi se nadaju da će voda na njihovim šinama poteći svakog trenutka.






 

16. lipanj 2024 10:57