StoryEditorOCM
ŠibenikGlava u torbi

Kad će više nogostup na cesti za Mandalinu?! Pješake na sredinu kolnika sada "gura" i razgranato drveće

Piše M. L.
1. lipnja 2024. - 09:13
 
Nije lako pješacima u nekim dijelovima Šibenika, jer ulice nemaju nogostupa. Jedna od njih je i cesta za Mandalinu koja od željezničkog prijelaza do zgrade Policijske uprave Šibensko-kninske županije također nema nogostup, a promet je vrlo frekventan. Odavno se za tu ulicu više ne može govoriti da je na kraju grada. Svakodnevno tu prolaze brojni građani na putu za trgovačke centre. Tu ljudi moraju porolaziti ako trebaju novu osobnu, putovnicu ili kakve druge dokumente koje moraju dobiti od MUP-a. U blizini je i Trokut, Studij energetske učikovitosti... Ukratko dio grada koji se više ne može smatrati periferijom s obzirom na njegove sadržaje i važnost.
Unatoč tomu, velik dio ceste koja tu prolazi nema nogostupa ili ga ima tek na jednoj strani kolnika. Nema ni pješačkih prijelaza, pa svakodnevno mnogi građani koji tu prolaze nose glavu u torbi.
Na nebrigu prema pješacima i njihovoj sigurnosti, pozornost nam je skrenuo i naš čitatelj Nikica Grubišić
-Ovako izgleda cesta iz, donosno za Mandalinu. Tridesetak metara ispod željezničke pruge smokva se ‘raširila‘ pa gura pješake do polovice prometne trake - opisao je situaciju.

I zaista, drveće koje raste uz ogradu terena na kojem se nalazi zgrada bivše vojarne, u koju se nekada planiralo useliti šibenski Državni arhiv, toliko je nabujalo da se ne može hodati uz rub kolnika, već pješaci moraju zagaziti gotovo na sredinu kolnika čime se izlažu opasnosti osobito ako je gužva. A to nije rijetkost, osobito dolaskom sezone kada na toj prometnici bude i puno automobila stranih registracija.

Smokva i drugo drveće tu je toliko nabujalo, dijelom i kao posljedica načina održavanja gdje se stabla orezuju kao živica, pa je u proljeće sada sve buknulo. 

I ovaj prizor samo je još jedna potvrda kako je nogostup uz cestu koja vodi prema brodogradilištu i Mandalini odavno trebao biti uređen. No, kada će se to dogoditi ne zna se, a pješaci će zbog toga i dalje nosti glavu u torbi.

20. lipanj 2024 14:12