StoryEditorOCM
ŠibenikAnketa na Dan Županije

Je li Marko Jelić, prvi župan koji nije iz HDZ-a, ispunio očekivanja ili razočarao?

Piše M.P.
17. svibnja 2024. - 13:46

Danas se obilježava Dan Šibensko-kninske županije.

Prema Ustavu iz 1990. godine i kasnijem Zakonu o organizaciji vlasti i uprave, naša je Županija utemeljena 15. travnja 1993. godine i tada se zvala Šibenska županija, a obuhvaćala je područje bivših općina Šibenik i Drniš.

Nakon oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja, u kolovozu 1995. godine oslobođen je cijeli teritorij Šibenske županije i stvoreni su uvjeti za priključenje našoj županiji njenog prirodnog geopolitičkog prostora - nekadašnje Općine Knin, koja je bila u sastavu Zadarske županije.

Novim Zakonom o teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske u veljači 1997. godine nastala je Šibensko-kninska županija. Njezina Županijska skupština konstituirana je 17. svibnja 1997. u Kninu i zato taj dan slavimo kao Dan Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninskom županijom je u kontinuitetu, sve do lokalnih izbora 2021. godine, vladao HDZ. Danas je tu, zadnje tri godine, administracija župana Marka Jelića. U anketi vas pitamo kako ste zadovoljni njegovim upravljanjem županijom te je li ispunio vaša očekivanja...

 

31. svibanj 2024 20:35