Na Roškom slapu danas je održan kulinarski show u sklopu manifestacije Taste the Mediterranean (Okusi Mediteran) chefa Ippei Uemura. Tradicionalno lokalno jelo japanski chef s francuskom adresom iz restorana Tabi no Yume (Marseille) interpretirao je na svoj način, a konačni rezultat i ambijent možete razabrati sa fotografija.
Chef Ippei član je udruge Gourmediterranee, a proglašen je talentom godine 2017. prema uglednom kulinarskom vodiču Gault & Millau.
Ovo je program Festivala Taste the Mediterranean za sutra, 3. svibnja:
ŠIBENIK
10:30-11:30 Moderato Cantabile
Kunty Moureau, Belgian Food Mood predstavlja projekt GJ COOK- PLACEMATS – chef Jeremy Girvan uz kulinarsku prezentaciju
11:30-12:30 Moderato Cantabile
„Komunikacija osjetila“ – cooking show Kulinarskog instituta Kul In
Sudionici: voditelj edukacije Zdavko Perić, predavači Tomislav Primorac, Marko
Hernaut, Lovro Miklaužić, alumni: Lena Šarić – restoran Boškinac, Lucija Bilobrk –
restoran Plavi podrum, Ana Mateja Grgurević – restoran El Toro, Karlo Moretti,
restoran Nono i internacionalni polaznici.
12:45 Moderato Cantabile
„Suvremeno slastičarstvo“ chef slastičar Yoan Dessarzin, InterContinental Marseille- Hotel Dieu, France
19:00 SHE Šibenik Hub For Ecology
„Belgian Food Mood in green“, cooking show – chef Jeremy Girvan, Bruxelles
PRIMOŠTEN
19:30 Restoran Mediteran, Primošten
Michelinovi chefovi pripremaju jedinstvenu mediteransku večeru
chef Lionel Levy, InterContinental Marseille- Hotel Dieu, Michelin *
chef Ippei Uemura, Tabi no Yume, Marseille, mladi talent godine – Gault & Millau 2017
chef slastičar Yoan Dessarzin, InterContinental Marseille- Hotel Dieu
chef Pero Savanović, restoran Mediteran, Primošten, World Master chef
(Mjesta su ograničena)
21:00-24:00 Azimut bar
Završni party Taste the Mediterranean festivala
Marende i dalmatinska mediteranska jela u šibenskim konobama i restoranima
StoryEditorOCM
ŠibenikOkusi Mediteran:
Japanski chef sa francuskom adresom Ippei Uemura priredio kulinarski show na Roškom slapu (FOTO)
2. lipnja 2017. - 22:55