StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkišobran u ruke

U isčekivanju kiše: evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji

Piše PSD
8. svibnja 2018. - 10:15

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će će vjerojatnost za pojavu lokalnih pljuskova biti malo veća nego na sjevernom Jadranu, posebice prema jugu područja. U početku će puhati bura, većinom slaba i umjerena, a sredinom dana i poslijepodne okrenut će na sjeverozapadni i zapadni, ponegdje uz obalu jugozapadni vjetar, piše HRT.

Podjednako vjetrovito i na jugu Hrvatske, gdje je osim jugozapadnjaka na otvorenome moru moguć i jugoistočni vjetar. A more će biti malo do umjereno valovito. Bit će nestabilnije nego na drugdje na moru te će vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu biti relativno velika. 

Toplo te barem djelomice sunčano i ne posve stabilno u unutrašnjosti će se zadržati i u nastavku tjedna. Sporadične kiše ili lokalnih pljuskova tako može biti gotovo svakoga dana, posebice u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Prolazna slaba kiša ili lokalni neverini mogući su i na Jadranu, uz veću vjerojatnost na južnom dijelu Jadrana te u unutrašnjosti Istre. Puhat će sredinom dana i poslijepodne povremeno umjeren zapadni i jugozapadni te sjeverozapadni vjetar, a u petak će opet biti bure.

15. lipanj 2024 04:10