StoryEditorOCM

Stiže nam pakleni tjedan, temperature će ići debelo preko 30 stupnjeva

Piše Šibenski.hr
16. lipnja 2024. - 19:18

Od sutra do idućeg vikenda temperature će još više rasti, ¸objavio je DHMZ. Na kopnu će se temperature penjati i do 36 stupnjeva, moguće je da će mjestimično rasti i do 40 stupnjeva. Ponajviše u dijelovima Slavonije i oko Knina.

U istočnoj Hrvatskoj očekuje se pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Poslijepodne je lokalno moguć poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30 °C.

U središnjem dijelu zemlje bit će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je lokalno uz umjeren do jak razvoj oblaka moguć poneki pljusak, posebice uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29 °C.

Liku i Gorski kotar očekuje sunčano vrijeme, a uz jači razvoj oblaka poslijepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 27 °C.

U Istri će također biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, ujutro i u noći ponegdje slab istočni vjetar. More će biti malo, mjestimice umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 21 °C, u unutrašnjosti Istre od 13 do 16 °C, a najviša dnevna od 25 do 28 °C.

Sjevernu Dalmaciju mogao bi zahvatiti i pokoji pljusak, osobito uz granicu sa Slovenijom, ali očekuje se pretežito sunčano vrijeme. Povremeno će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura između 26 i 29 °C.

U Dalmaciji isto tako sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Povremeno će puhati umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30 °C.

Za sutra je DHMZ prognozirao da će u većem dijelu zemlje biti sunčano, vrlo toplo i vruće. “Poslijepodne uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi, osobito na istoku. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne na Jadranu prolazno umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C”, priopćili su.

 

26. lipanj 2024 02:34