StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnisu vidjeli fetus

Skandal u bolnici! Trudnica dobila lijek koji se koristi nakon spontanog pobačaja, nakon dva tjedna šok

Piše VIJESTI SD
26. listopada 2023. - 19:38

Provjereno večeras donosi potresnu priču o ženi kojoj je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice, nakon pogrešne procjene da je došlo do prekida trudnoće, na početku trećeg mjeseca dala lijek koji inače služi za stezanje maternice nakon spontanog pobačaja.

Trudnica je, naime, završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici zbog krvarenja u trudnoći. Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na UZV-u ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj, piše Dnevnik.hr.

Učinila je to bez konzultacije i supotpisa glavne liječnice. Dva tjedna kasnije na pregledu kod redovne liječnice za Maju Glazer Turčić uslijedio je šok.

Ginekologica problijedjela

"Ginekologinja je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi", priča Maja. No već je sutradan osjetila snažne bolove koji su označili početak kraja trudnoće.

"U tom se trenu dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete", prisjeća se njezin suprug Tomislav Turčić.

Odlučili su svoju potresnu priču ispričati javno jer ne žele da se njihov slučaj ponovi. "Mi ne bismo htjeli da se nikome dogodi to što se nama dogodilo. Biti trudan i dva puta u dva tjedna imati spontani pobačaj, zapravo prvo imati spontani, pa vidjeti da ti je dijete živo i onda opet nakon toga izgubiti dijete…"

Kako je došlo do toga? Maja i Tomislav tvrde da su se svi liječnici koji su došli u posjed nalaza čudili.

01. svibanj 2024 19:27