StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIzvješće HAK

Šibenčanima koji moraju na put neće biti lako. Pojačan je promet na autocestama te na Jadranskoj magistrali.Gužve su čak i na odmorištima

Piše Šibenski.hr
13. srpnja 2024. - 16:46

 

Na ovim vrućinama najbolje je ako ste stigli na svoje odredište i negdje u hladu uz more uživate i odmarate se, ali ovog popodneva i neki će Šibenčani morati na put. Zato je važno da se prije odlaska pripreme i prate izvješća HAK-a.

A HAK javlja da je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, osobito iz smjera unutrašnjosti prema moru, na prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Pozivaju vozače na oprez te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Naime, povremena su usporavanja ili se vozi u koloni u pokretu s kraćim zaustavljanjima u zonama naplatnih postajam tunela i omorišta te na dionicama gdje traju radovi pa se promet odvija uz privremenu regulaciju. u HAK-u stoga pozivaju na pojačani oprez i nadasve na strpljenje.

Svi koji iz Dalmacije putuju prema sjeveru svakako zanima stanje na autocesti A1. Evo što javlja HAK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00:20

 

 

 

 

-povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, povremeno se vozi usporeno u kolonama u pokretu uz zastoje;

  • -kolona vozila na izlazu s autoceste na naplatnoj postaji Demerje i Lučko u smjeru Zagreba duga je oko 1 kilometar

Ako za put birate staru cestu preko Like trebate znati i ovo:

-na pojedinim dionicama između Lučkog i Karlovca vozi se usporeno;

-zbog teretnog vozila u kvaru otežan je promet između Budačke Rijeke i Grabovca kod mjesta Pavkovići.

Gužve su i na Jadranskoj magistrali gdje se povremena usporavanja događaju na prilazima turističkim odredištima.

 

Također, zabrana je prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 t na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju sutra, 14. srpnja, od 12.00 do 24.00 sata.

Za dodatne informacije svakako pratite izvješća HAK-a.

image


.
 

Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix

 

 
06. listopad 2024 15:47