StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettonči restović

Saborski zastupnik iz Šibenika uvjeren u pobjedu Zorana Milanovića: ‘Oni stalo ponavljaju glupastu sintagmu‘

Piše Šibenski.hr
14. listopada 2024. - 12:53

Igor Peternel i Tonči Restović za emisiju "Studio 4" komentirali su odnos premijera i predsjednika Republike, predsjedničku kampanju, stanje u Jadroliniji i druge aktualne političke teme, piše HRT

Igor Peternel, DOMiNO, smatra da srbijaskom predsjedniku nije mjesto u Dubrovniku.

-  Predsjednik Republike, direktno izabrani dužnosnik, s velikim osobnim legitimitetom i po Ustavu je sukreator je vanjske politike, prema tome ne bi ga trebalo isključivati. Ne znam što je po protokolu bilo ispravno, organizator konferencije je bila Vlada i predsjednik bi se trebao o tome očitovati.  U svakom slučaju Vučiću tamo nije bilo mjesto zato što je jednom već iskoristio gostoprimstvo, kad ga je pozvala gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, za svoje vlastito PR divljanje, a što se tiče bilateralnih odnosa, nije se pomaklo ništa s mrtve točke i dalje su ti bilateralni odnosi vrlo loši, nije se riješilo ništa od onoga što se trebalo riješiti još odavno, tiče se nestalih osoba, tiče se ratnih zločina, tiče se ratne odštete, rekao je Igor Peternel, DOMiNO, u emisiji "Studio 4".

SDP-ov Tonči Restović kazao je kako HDZ već dugo vodi svoju predsjedničku kampanju i to pokušavajući ocrniti predsjednika Milanovića, pritom ne poštujući instituciju predsjednika Republike.

- I onda dolazimo do one glupaste sintagme koju stalno ponavljaju, a to je kršitelj Ustava, a ja bih rekao da u slučaju poštovanja institucija Republike Hrvatske ne postoje veći kršitelji Ustava od HDZ-ovaca. Tragikomično je da su spremni koristiti doslovno bilo što i bilo koga u tom svom cilju, pa tako i Vučića, čovjeka koji s demokracijom u vlastitoj zemlji nema apsolutno nikakve veze, koji vlada apsolutističkom rukom, na rubu diktatorskog režima, rekao je Restović.

Restović vjeruje da će u drugi krug, sudeći po anketama, uz Zorana Milanovića vjerojatno proći HDZ-ov Dragan Primorac.

- Meni se čini kao da je pao s Marsa u kampanju, gaf za gafom, ono što komentira bilo bi bolje da ne komentira, a nekih stvari se uopće ne dotiče, rekao je Restović dodajući kako vjeruje u uvjerljivu pobjedu Milanovića.

Cijeli prilog pročitajte i pogledajte OVDJE

14. listopad 2024 12:54