StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVlada O KORONAVIRUSu

Premijer Plenković: U idućim danima kreću mjere ograničenja rada trgovina, obustave rada kafića, trgovina, teretana, sajmova...

Piše jutarnji.hr
17. ožujka 2020. - 15:35

Hrvatska vlada raspravlja o paketu 20- ak zakona kojima se želi pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, među kojima je i zakon kojim će Nacionalni stožer civilne zaštite dobiti veće ovlasti. U srijedu će se o zakonima raspravljati u Saboru.

- Od naše zadnje sjednice u Italiji i Francuskoj se utrostručio, u Njemačkoj je četiri puta veći broj zaraženih, u Španjolskoj čak pet puta. Kod nas je taj broj zasada na 65 zaraženih, dakle puno manje nego drugdje. Ali, samo bih htio reći da je u Španjolskoj prije 17 dana broj zaraženih bio sličan našemu, a pogledajte danas - rekao je Plenković u uvodu na sjednici Vlade i zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima i ostalima na svemu što rade.

- Ovo je trenutak za vrlo visoki stupanj odobne odgovornosti. To je ključno, poštujte naputke.

Mjere koje ćemo predstaviti danas su vrlo važne, u hitnoj proceduri donijet ćemo niz zakona, a posebno je biti onaj o Civilnoj zaštiti. Mi ćemo sljedećih dana donositi mjere o privremenom ograničenju rada nekih trgovina, obustavi rada ugostiteljskih objekata, trgovina, teretana, sajmova, izložba, noćnih klubova... Smanjit ćemo mogućnosti društvenih kontakata koji su temelj širenje zaraze...- kazao je premijer Plenković.

19. travanj 2024 17:32