StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetproizvodnja ne staje

Mate Rimac otkrio kako se njegova tvrtka nosi s pandemijom koronavirusa i poručio: Zadržat ćemo sve zaposlenike i davati im punu plaću

Piše PSD
30. ožujka 2020. - 11:06

Mate Rimac na svom je YouTube kanalu objavio video u kojem objašnjava kako se njegova tvrtka Rimac Automobili nosi s pandemijom koronavirusa.

- Mislio sam da je korisnije da dam na ovaj način informacije, neposredno, bez novinara, jer se na taj način izgubi dosta informacija ili se krivo prenesu. Nadam se da će ovo biti korisno i da ćete dobiti uvid, ne samo iz makroekonomske i medicinske perspektive, nego i iz perspektive jedne firme, rekao je Rimac na početku svoje prezentacije.

Rimac je otkrio da je sve zaposlenike poslao doma već 16.03. te da mu se ta odluka činila pogrešnom kada je vidio da druge firme i dalje normalno rade. Ipak, kasnije je shvatio da je odluka ipak bila dobra, jer još uvijek nije zabilježen slučaj COVID-19 među njegovim zaposlenicima.

Također je rekao da će njegova tvrtka zadržati sve zaposlenika te da će im plaćati pune plaće, a prema njegovim proračunima, Rimac Automobili mogu se i do 12 mjeseci nositi s najcrnjim scenarijem.

Od ovog tjedna minimalan broj ljudi se vraća na posao, jer tvrtka ima jako važne projekte koji ne smiju stati, dok će ostatak zaposlenika nastaviti raditi od kuće. Rimac je također naglasio da na posao dolaze samo oni koji su zdravi te oni koji se osjećaju sigurno, drugim riječima, dolazak na posao je dobrovoljan.

U nastavku prezentacije Rimac je do u detalje otkrio broj zaposlenika i koliko iznosi njegov mjesečni trošak za plaće, a saznali smo i kolika su davanja Rimčeve tvrtke prema državi te smo na taj način stekli bolji uvid u situaciju u kojoj se nalazi velika većina tvrtki u RH.

23. travanj 2024 15:46