StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Iskoristite ovu subotu. Bit će pretežno sunčano i toplo, ugodno za sunčanje, a možda i za kupanje, ako ste dovoljno hrabri

Piše M. L.
1. lipnja 2024. - 08:21

Vedro i ugodno toplo jutro osvanulo je jutros na šibenskom području, a slično je i u cijeloj županiji. U Šibeniku je izmjereno 20 stupnmjeva Celzijevih, a Knin se probudio na 17 stupnjeva. Podaci su to Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), a premda nas u danima pred nama očekuje promjenjivo i pomalo nestabilno vrijeme, ova subota, barem kada je riječ o šibenskom području, čini se, bit će kao stvorena za odmor i opuštanja. I temperatura mora sve više raste. POdataka za šibensko područje još nema, ali u nekim mjestima na Jadranu ona već prelazi 20 i 21 stupanj. Za većinu je to još uvijek hladno, ali zato bi sunčanje moglo biti ugodno ako se odlučite današnji dan provesti uz more.

-Djelomice ili pretežno sunčano, no ne i posve stabilno. Uz više oblaka rijetko malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, dok će na krajnjem jugu oborina biti češća. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u najvišem gorju i jak, a na moru i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih - prognoza je DHMZ-a.

28. lipanj 2024 04:35