StoryEditorOCM

Vozio motor bez vozačke i prometne, auto mu oduzeo prednost: Motociklist teško ozlijeđen

Piše Šibenski.hr
1. srpnja 2024. - 11:55

U nedjelju, 30. lipnja, oko 16.35 sati u Vodicama na križanju ulica L.A. Kabalera i Ante Udovičića Kule, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da 56-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, ulaskom u raskrižje nije propustio sva vozila koja se kreću ulicom označenom prometnim znakom kao cesta s prednošću prolaska. Pritom je oduzeo prednost motociklu bez registarskih oznaka, kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, kao i polica obveznog osiguranja vozila, a kojim je upravljao 23-godišnjak bez upisane kategorije vozila u vozačku dozvolu i kojem je utvrđena koncentracija alkohola od 0,14 g/kg.

Kod 56-godišnjaka nije utvrđena koncentracija alkohola u organizmu.

Od siline udara i pada 23-godišnjak zadobio je višestruke ozljede od kojih su neke u Općoj bolnici u Šibeniku okvalificirane kao teške tjelesne ozljede, te je zadržan na bolničkom liječenju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 23-godišnjaka će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen optužni prijedlog, dok će zbog izazivanja prometne nesreće protiv 56-godišnjeg vozača biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

01. srpanj 2024 11:56