StoryEditorOCM
Crna kronikaKod Knina

Uhićena trojica državljana BiH-a: policija ih uhvatila dok su u kombiju i osobnim vozilima ilegalno prevozili migrante

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2023. - 09:41

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trima državljanima iz BiH-a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma te Krivotvorenje isprave, priopćili su iz PU šibensko-kninske.

 

U nedjelju 15. listopada, u jutarnjim satima, nedaleko Knina zaustavljeno je kombi vozilo BiH nacionalnih registarskih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 23-godišnjaka, nalazilo 19 stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

 

Zatim su istog dana, u podnevnim satima, također nedaleko Knina, zaustavljena dva osobna automobila BiH nacionalnih registarskih oznaka kojima su upravljali osumnjičeni 30-godišnjak i 40-godišnjak, dok je šest stranih državljana pronađeno u blizini, a koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Osumnjičeni 40-godišnjak je kod sebe imao krivotvorenu osobnu iskaznicu RH temeljem koje je podnio zahtjev i dobio posao u stranoj državi.

 

Svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

02. svibanj 2024 18:43